Bedrijfsmatig krijg je vroeg of laat te maken met kwaliteitscontroles. Hoe verschaf je medewerkers op efficiënte wijze en in korte tijd de benodigde kennis, vaardigheden en werkprocedures om het auditbeleid na te komen?

De noodzaak van audits

Om inzichtelijk te maken of de kwaliteitsnormen met betrekking tot de uitgevoerde werkzaamheden in lijn zijn met de organisatiedoelstellingen, passen veel bedrijven interne audits toe. Aan de hand van dergelijke audits kan het MT kansen inventariseren, risico’s signaleren en in reactie hierop verbeteringen doorvoeren.

Sommige organisaties dienen daarnaast een wettelijk verplicht accreditatieproces van buitenaf te doorlopen om bepaalde diensten te mogen verlenen.

Gamification ideaal instrument

Marcel Mens, oprichter van AtHand, legt in de nieuwe Serious Game Bite uit wat Gamification tot hét ideale instrument maakt om medewerkers voor te bereiden op interne en externe kwaliteitscontroles. En waarom positieve feedback, sociale druk en plezier onmisbare pijlers zijn in de verwezenlijking van dit doel.

Ontdek in onderstaande video hoe je met Gamification je team goed voorbereid de komende audit tegemoet laat treden:

Vond je deze video interessant? Schrijf je in voor de Serious Game Bites mailing, en kom als eerste te weten wanneer er een nieuwe Serious Game Bite online staat!

Inschrijven