Speel jij wel eens een potje monopoly, kaarten of een videogame? Dan ken je vast al een aantal belangrijke kenmerken van spel. Kun je er een paar van bedenken?

Eén van de eerste kenmerken die in je opkomen is waarschijnlijk het feit dat je plezier aan een spel beleeft. Heel goed! Hoe leuk een activiteit is, bepaalt voor een groot deel hoe vaak en hoe aandachtig je die activiteit uitvoert. Bewaar jij ook het liefst de afwas voor het laatste moment?
Maar plezier is niet iets dat zomaar verschijnt: het is een gevolg van andere kenmerken van spel, zoals de spelregels. Je zou het niet zo snel zeggen, maar deze regels zijn eigenlijk richtlijnen voor je creatieve brein. Mensen houden van uitdagingen, maar zonder probleem kun je niks oplossen. Zodoende kun je, zonder regels, niemand als winnaar uitroepen. En winnen doen we allemaal graag!

Je snapt het waarschijnlijk al: de kracht van spel zit in de uitdaging die we niet kunnen weerstaan om op te lossen. Dit soort uitdagingen (met bijpassende beloningen) vind je overal: van de blije smiley die verschijnt als je je aan de snelheidslimiet houdt, tot de punten die je bij de lokale supermarkt voor je boodschappen verdient. Dat noemen we Gamification!
De Power of Play motiveert, activeert, verbindt, inspireert en versnelt. Kun jij de Power of Play gebruiken om je dagelijkse vervelende klus leuk te maken? Game On!