De training van medewerkers kan gefocust zijn op kennis, sales, klanttevredenheid, service, nieuwe systemen, efficiënte samenwerking en noem maar op. Welk doel er bereikt moet worden is deels afhankelijk van de organisatie: voor de één is sales relevanter dan voor de ander. Toch zijn er een aantal onderwerpen die voor bijna elke organisatie relevant zijn. Kun je er een bedenken?

Omdat we in een tijdperk leven waarin digitale media en technologieën belangrijke rollen spelen, is bijvoorbeeld cybersecurity iets dat hoog in het vaandel staat (of: zou moeten staan). Hoe bescherm je de data van je klanten optimaal? Wat mag je wel en wat niet verwerken? Welke processen komen hieraan te pas? Het kan bij deze vraagstukken lastig zijn om het kennisniveau binnen een organisatie op peil te houden. Je kiest dan al gauw voor een training of E-learning waar alle betrokken medewerkers aan meedoen.

Maar je kunt nog een stapje verder gaan. Je kunt ervoor zorgen dat het kennisniveau niet alleen nú stijgt, maar ook met de tijd mee gaat. Met de juiste training ontdekken deelnemers van alle leeftijden flexibiliteit, vooruitdenken en gebruikmaken van alle beschikbare middelen, zodat een verandering in de privacyrichtlijnen niet meteen betekent dat er opnieuw getraind moet worden. Een interactieve training zorgt voor een stijging op gebied van houding, vaardigheden, gedrag én kennis. Kun je al raden welke training wij bedoelen? Juist: gewoon het spelen van een game.

Een voorbeeld van zo’n cybersecurity game kun je hier vinden. Game On!