AtHand winnaar Dutch Game Award 2014 Serious Game AtHand winnaar E-learning award 2014
AtHand winnaar San Accent
ACE! Platform

Game Thema’s

De meeste, functionele games op het ACE! Platform zijn beschikbaar in meerdere game-thema’s. Elk thema heeft een eigen verhaallijn en look-and-feel. Waar een game als ‘Champs’ vooral een competitieve insteek heeft, draait het bij Globetrotters om samenwerking en elkaar helpen. Investigators richt zich juist weer meer op het verzamelen van aanwijzingen en met elkaar een uitdagende een moeilijke puzzel op te lossen. Op deze manier kun je verschillende doelgroepen bedienen en beschik je over veel variatie in je gameplay. Bij alle thema’s kom je verder in de game door, zichtbare, progressie te maken met werk gerelateerd leren en presteren.

Heroes

De stad is aangevallen door Evil Edgar en het is aan de spelers om alle stadsdelen te redden van de ondergang. Deze stadsdelen corresponderen met organisatie thema’s waarin de spelers zich dienen te ontwikkelen. In deze gameplay staat een zelf gecreëerde, cartooneske superheld centraal. Coaches kunnen badges uitreiken die specifiek gedrag op de werkvloer belonen. Bovendien kunnen spelers zich voorbereiden op de strijd tegen Evil Edgar door te oefenen in korte (kennis)battles tegen andere ‘superhelden’, collega’s dus.
Heroes Game

Champs

In het Champs thema worden spelers uitgedaagd een fictief sporttoernooi op een tropisch eiland te spelen. Tijdens dit toernooi komen verschillende sportdisciplines aan bod die overeenkomen met organisatie thema’s waarin de spelers zich dienen te ontwikkelen. Om goed voorbereid het toernooi te spelen, kunnen deelnemers tegen elkaar ‘trainen’ waarbij in korte battles van 40 tot 60 secondes kennis over gewenste onderwerpen getoetst wordt. Tevens kunnen coaches trofeeën uitreiken die specifiek gedrag op de werkvloer belonen met extra punten.
Champs Game

Globetrotters

Spelers worden in het Globetrotters thema uitgedaagd om samen de wereld over te reizen. Deelnemers bezoeken per continent een aantal landen en ontvangen hiervoor als beloning virtuele souvenirs. De verschillende landen corresponderen met verschillende organisatie thema’s waarin de spelers zich dienen te ontwikkelen. In dit thema gaat samenwerking boven het competitie element, het doel is om spelers elkaar te helpen leren & presteren en samen de wereld over te gaan.
Globetrotter Game

League of Leaders

Speciaal voor de Leadership Game is het thema “League of Leaders” beschikbaar. Dit, ietwat geheimzinnige, genootschap is van mening dat leiderschap uit iets anders bestaat dan duidelijk maken wat een medewerker niet goed doet of veel te vergaderen en vindt het tijd voor verandering. Sta jij open voor feedback? Durf jij je kwetsbaar op te stellen en je te ontwikkelen als leider? Sluit je dan aan bij de League of Leaders.
League of Leaders Game

Investigators

Er is een mysterieuze verdwijningszaak aan het licht gekomen en spelers worden uitgedaagd om deze zaak op te lossen aan de hand van clues die zij gedurende de game kunnen verzamelen. Deze clues kunnen verdiend worden door korte kennisbattles (40-60 secondes per battle) te spelen en gewenst gedrag te laten zien op de werkvloer. Dit thema heeft een filmische uitstraling en een iets serieuzere ondertoon in vergelijking met onze andere gameplays.
Globetrotter Game

Super stars

Gefeliciteerd! Je bent uitgenodigd voor ’s werelds grootste muziek show: ‘Super Stars’. In dit thema worden spelers uitgedaagd om het op te nemen tegen de beste zangtalenten, elk in hun eigen muziekgenre! Dus warm je stembanden op, draag je mooiste kleding en pak die microfoon, want iedereen zit klaar voor deze prachtige show. Dit thema is zeer geschikt voor mensen die al goed zijn in hun vak en zichzelf verder willen ontwikkelen zodat ze hun prestaties naar een nog hoger niveau kunnen brengen.

League of Leaders Game