Dé Gamification software voor jouw bedrijf

The Power of Play

Realiseer een vloeiende implementatie van leer- en verandertrajecten op de werkvloer. De Gamification software van AtHand is ideaal voor bedrijven die zich bezighouden met kennisversnelling en hier op korte termijn profijt van willen hebben.

Toegankelijke Gamification software

Heb je de indruk dat Gamification kostbaar, complex en moeilijk implementeerbaar is? Bij AtHand bewijzen we het tegendeel. Toegankelijkheid staat op 1 bij onze Gamification software.

Aan de hand van standaard software leveren wij Games met een custom-made invulling. Met deze aanpak ontwikkelen we unieke en effectieve Games die 100% aansluiten bij de doelstellingen en cultuur van je organisatie. Met als groot voordeel dat je niet te maken hebt met de hoge ontwikkelingskosten waarvan sprake is wanneer de Game from scratch moet worden opgebouwd.  

Zo werkt onze Gamification software

Onze Gamification software is gefundeerd op onderstaande principes:

1.    De basis: heldere doel(stelling)en formuleren

We zijn ervan overtuigd dat een succesvol Gamification-traject valt of staat met een duidelijke afbakening van je bedrijfsdoel(stelling)en. Om hier gehoor aan te geven heeft AtHand Game-toepassingen ontwikkeld op het gebied van sales verhogen, onboarding, leiderschapskwaliteiten ontwikkelen en change management.

2.    Het doel: meetbare KPI’s opstellen

Om te weten of een Game effect heeft, is het van belang dat de gebruikte Gamification software je in staat stelt de voortgang van de leer- en ontwikkeldoelen te monitoren. Is het verbeteren van klanttevredenheid of de samenwerking tussen teamleden een speerpunt? Zijn er verkoop- of omzetdoelstellingen waar je naartoe wilt werken?

Definieer relevante KPI’s waarop je medewerkers normaal gesproken beoordeelt en laat deze als rode draad door de Game lopen.

3.   De uitstraling: een bijpassende interface kiezen

ACE! – ons modulaire Gamification platform – is vormgegeven rondom de vier eerder genoemde doel(stelling)en. Het platform bestaat uit eenvoudig te configureren modules gericht op het bijbrengen van kennis, het verbeteren van vaardigheden en het veranderen van gedrag. AtHand Games bieden keuze uit een reeks verschillende Game-thema’s met inspirerende verhaallijnen om leren en ontwikkelen leuker en effectiever te maken. Middels spelelementen als scores, badges en leaderboards worden deelnemers gemotiveerd om kennis en vaardigheden op te doen en progressie te realiseren.

4.   De analyse: (bij)sturen door real-time performance management

Gegevens over de voor je bedrijf relevante KPI’s zijn zowel per individu als op metaniveau inzichtelijk. Daar blijft het niet bij; de zelflerende algoritmes van AtHand Games signaleren per individu direct wat de knelpunten zijn en waar de leerbehoefte het grootst is. Het gepersonaliseerde leerpad dat hieruit volgt, stuurt geheel autonoom op het uitbreiden van de benodigde kennis en vaardigheden. Bijkomend voordeel van dit computergestuurde proces is dat er geen continue 1-op-1 begeleiding vanuit leidinggevenden nodig is om trainingen effectief uit te rollen. 

Voor wie is onze Gamification software geschikt?

AtHand Games zijn inzetbaar voor een veelheid aan diensten en sectoren. Voor elke branche en klant heeft AtHand een passende oplossing. We zijn met name actief in de volgende werkvelden:

 

  • Healthcare – Met de adaptieve Healthcare Games van AtHand ben je de grootschalige veranderingen in de zorg nu en in de toekomst de baas;
  • Onderwijs – Middels de ACE! Onderwijsactie zetten we The Power of Play met succes in voor het voortgezet onderwijs;
  • Assurantie – Voor verzekeringsmaatschappijen zetten we Gamification in voor het stroomlijnen en verbeteren van hun dienstenaanbod. We zorgen onder meer voor een versneld leerproces rondom nieuwe regelingen en verzekeringsproducten voorafgaand aan de jaarlijkse zorgpiek;
  • Telecom – Voor diverse telecomaanbieders zetten we Gamification effectief in om meer sales en omzet te genereren voor hun dienstenpakket;
  • Overheid – Met onze Government Games vergroten we de inzetbaarheid van rijksambtenaren structureel en snel, zodat rijksinstellingen als wendbare, high-performance organisaties kunnen opereren.
Onze methodiek

Cloud-based, dus overal beschikbaar

AtHand Games zijn cloud-based en daarmee zeer toegankelijk. De leermodules zijn digitaal en nodigen uit om ‘tussen de bedrijven door’, los van de werkplek te worden gespeeld. De Games zijn toegankelijk op desktop, tablet én smartphone. Zolang er sprake is van een werkende internetverbinding heeft de gebruiker alleen een URL nodig om met de Game te kunnen werken. De Game Master verzorgt de distributie van deze URL met bijbehorende en persoonlijke activatiecodes voor alle deelnemers.

Games die meebewegen met je behoeften

Werken in een snel veranderend speelveld vraagt om een grote wendbaarheid van zowel organisaties als hun medewerkers. Met de Games van AtHand zijn bedrijven flexibel in hun leeraanbod. Zodra de Game-opzet staat, is de Game met een aantal kleine adaptaties uit te breiden naar andere spelconcepten en leerdoelen. De content binnen de leermodules is aanpasbaar, zodat je altijd up-to-date blijft met de laatste ontwikkelingen. Volgens hetzelfde principe is het ook mogelijk de Games in te zetten voor andere afdelingen binnen de organisatie. Zo ligt snel opschalen binnen handbereik.

 

 

Koppeling met bestaande systemen

Maak je al gebruik van bestaande rapportagesystemen, e-learning platformen en/of Single-Sign-On-oplossingen? Wij zorgen voor een naadloze integratie met de Game-interface. Over het algemeen zijn dit maatwerktrajecten die we binnen enkele weken kunnen realiseren.

Onze klanten

Vodafone Ziggo
Logo T-Mobile
Logo Lebara
Logo Zilveren Kruis
Logo Sony
Logo Transcom
Logo LG
Logo Achmea
Logo Unive
Logo Exact
Logo KPN
Logo CBRE
Logo PWC
Logo Poly
Logo De Friesland
Logo FBTO

Vraag een gratis demo aan

Ben je benieuwd hoe onze (sales) Gamification software jouw werkprocessen optimaliseert? Meld je aan voor een gratis demo (of een van onze interactieve workshops) en ontdek hoe je met onze Games al op de korte termijn significante productiviteits- en efficiencyverbeteringen doorvoert. En dat allemaal dankzij The Power of Play.