De lockdown waarin werkend Nederland als gevolg van de coronacrisis is beland, stelt organisaties en medewerkers voor grote uitdagingen. Het thuiswerken dwingt veel bedrijven tot het zoeken naar nieuwe overlegstructuren. Ook het vinden van een werkbare balans tussen werk en privé te midden van de hectiek van het gezinsleven is geen gemakkelijke opgave.

Met andere woorden: hoe zorg je als organisatie dat je in deze hectische tijden in bedrijf blijft? Met die vraag benadert nieuwszender BNR diverse bedrijven die op slimme en vernieuwende wijze hun eigen organisatie (en die van anderen) draaiende houden. In de uitzending van vrijdag 24 april was de eer aan AtHand.

Effectiever thuiswerken met de Move Forward Game

Tijdens de uitzending vertelt directeur Mischa Voogt hoe de Move Forward Game van AtHand het gevoel van neerslachtigheid weet om te buigen naar een positieve drive en een toekomstgerichte blik. In een periode van slechts twee weken en tien minuten per dag biedt de Game allerlei praktische handvatten om het thuiswerken productiever in te richten. Ook worden deelnemers uitgedaagd mee te denken over nieuwe vormen van dienstverlening en andere manieren die de bedrijfspropositie ten goede komen. Kortom: alles wat nodig is om de weg omhoog weer te vinden.

Onderwijsactie: dé Game voor het middelbaar onderwijs

In de uitzending komt nog een andere vinding van AtHand aan bod: de Onderwijsactie. Het doel van de Games die hier deel van uitmaken, is om scholieren op een leuke manier betrokken en gemotiveerd te houden. De kracht van social learning en de progressie die deelnemers doormaken, hebben een sterk motiverende werking. Deze aanpak maakt thuis leren stukken effectiever. Docenten houden op deze manier meer grip op de activiteit en de progressie van hun leerlingen en de klas als geheel. Waar nodig kan effectief worden bijgestuurd.

De Games zijn adaptief, dat wil zeggen: inzetbaar voor verschillende vakken en 100% aanpasbaar aan de lesstof.

Zo komen we allemaal sterker uit de coronacrisis!

Benieuwd naar het interview? Luister hieronder de podcast van BNR IN BEDRIJF:

Eind 2019 werd AtHand ook geïnterviewd door BNR. Beluister hier het fragment.