AtHand winnaar Dutch Game Award 2014 Serious Game AtHand winnaar E-learning award 2014
AtHand winnaar San Accent

Play to… Onboard & Develop

PLAY TO… ONBOARD & DEVELOP

Een nieuwe medewerker aangenomen en deze zo efficiënt mogelijk inwerken? Of wil je juist je bestaande populatie uitdagen kennis en prestaties te verbeteren? Met onze Employability Games ondersteunen we je om:

  • Nieuwe collega’s sneller én leuker in te werken.
  • Huidige collega’s uit te dagen om zichzelf naar een hoger niveau te brengen en nog beter te presteren.
  • Leren naar de werkvloer te brengen en ondertussen, meetbaar, prestaties te verbeteren.
  • Middels een ‘spel laag’ over de dagelijkse realiteit kennis en vaardigheden aan te leren.
  • Deelnemers te helpen, stap voor stap, inspirerend, veilig, leuk en meetbaar hun persoonlijke doelstellingen te behalen.

We maken in onze games gebruik van je bestaande coach- en kennisbronnen, versterken deze en bieden ze op adaptieve wijze aan. Het spel versterkt relevante kennis en vaardigheden en verwijst, individueel, naar de kennis die je nog niet hebt.

Op deze wijze verkorten we de gemiddelde inwerktijd met zo’n 20%. Medewerkers presteren beter, sneller, leren de organisatie beter kennen en.. vinden hun werk nog leuker. Hierbij maken we gebruik van het 70-20-10 principe. Niet ‘iedereen door dezelfde wasstraat’ maar een persoonlijk, individueel leertraject dat garant staat voor relevantie, optimale coaching, werkplezier en een optimaal leereffect.

Inwerktijd verkorten?

Ervoor zorgen dat nieuwe medewerkers snel de gewenste bedrijfsdoelstellingen halen? De inwerktijd van nieuwe medewerkers met gemiddeld 20% verkorten? En tegelijkertijd zorgen voor een hoger personeelsbehoud? 

In onze whitepaper lees je hoe Gamification het inwerktraject van nieuw personeel verbetert.

It’s all in the Game.

Employability Games

Binnen onze AtHand games onderscheiden we drie employability games:

  • The Rookie Game: maakt het onboardingproces voor nieuwe medewerkers interactiever en verkort de inwerktijd om hen op normniveau te brengen. Bekijk hier meer van onze Rookie Game.
  • The Medior Game: ondersteunt het doorgroeien van collega’s door het versterken van kennis en hen uit te dagen op prestaties middels effectieve coaching.
  • The Master Game: biedt ervaren collega’s nieuwe uitdagingen, leidt hen op tot coach en ondersteunt hun persoonlijke ontwikkeling.

Meer weten over onze employability games? Neem contact met ons op.