AtHand winnaar Dutch Game Award 2014 Serious Game AtHand winnaar E-learning award 2014
AtHand winnaar San Accent

Over ons

The Power of Play sinds 2003
Begin 2003 werd AtHand opgericht door Marcel Mens. Na zo’n 10 jaar in diverse marketingfuncties in de telecomindustrie verantwoordelijk te zijn geweest voor onder meer communicatie en training, vond hij het tijd voor verandering. ‘Communicatie en training dient zich direct te richten op het activeren van gedrag. We moeten stoppen met klakkeloos zenden maar doelgroepen verleiden tot gedragsverandering. Hierbij dienen we te sturen op heldere en meetbare doelstellingen’. Dit was, en is nog steeds, het uitgangspunt van AtHand.

De eerste 10 jaar stond AtHand vooral bekend als activatiebureau. Met een breed aanbod van diensten werden klanten als Vodafone, Ahold, BlackBerry, LG, Sony en KPN bediend. Het steeds vaker opleveren van grootschalige en succesvolle gamification trajecten, mondde in 2014 uit in een koerswijziging. AtHand ging zich specialiseren in de zelf ontwikkelde gamification methodiek en een team enthousiaste programmeurs startte met de bouw van het AtHand Communications en Engagement Platform. ACE! was geboren en bracht schaalbaarheid, voorspelbare resultaten en de mogelijkheid om, snel en kosten efficiënt, grootschalige en succesvolle gamification trajecten uit te rollen. Sinds 2016 is AtHand onderdeel van de Smart Ventures groep. Het bedrijf opereert op internationaal niveau en staat bekend als één van de leidende gamification specialisten in Europa.

“Ooit ben ik opgeleid als gymleraar en werkte ik met moeilijk lerende kinderen. Wij gebruikten continu spel om deze kinderen beter te laten samenwerken, respectvol te communiceren en zelfvertrouwen te vergroten, eigenlijk is gamification dus niets nieuws..’ Marcel Mens, oprichter AtHand.