FBTO The Hub

Effectieve werving en selectie

Case samenvatting

Doelstelling: Kwalitatief goede medewerkers aannemen door de werving en selectieprocedure te versterken
Doelgroep: Potentiële kandidaten van het Team Online bij FBTO
40+ Deelnemers
Athand Gamification workshop

Wat?

Het werven van nieuw personeel kan een tijdrovende en lastige klus zijn. Helaas is een gesprek vaak niet voldoende om elke kandidaat goed genoeg te leren kennen en ze de kans te geven die ze verdienen. In een sollicitatieprocedure is het van belang dat sollicitanten kunnen laten zien dat zij over de benodigde kennis en vaardigheden beschikken. Gamification als extra onderdeel van de werving en selectieprocedure kan hier een mooie en effectieve oplossing voor zijn!
Met een serious game kun je niet alleen kennis en vaardigheden toetsen, ook kun je juist de potentiële nieuwe medewerker de kans geven bestaande ervaring te presenteren en toe te passen. Voor FBTO heeft AtHand een werving en selectie-game ontwikkeld, waarin de sollicitant op een prettige en veilige manier wordt uitgedaagd om zijn of haar relevante competenties te laten zien.

Hoe?

De FBTO Instappgame is een aantrekkelijke en interactieve tool om competenties (bijvoorbeeld: basiscompetenties als taalvaardigheid en het snel kunnen schakelen tussen gesprekken) te toetsen. Zo kunnen zij vóór aanname al een voorselectie doen en de beste keuze maken uit het aanbod van potentiële kandidaten. De game duurt niet langer dan vijfenveertig minuten en is daarmee voor sollicitanten een prettig en snel proces. Ook maken de verschillende levels in de game direct duidelijk welke competenties bij de kandidaat voor de functie van belang zijn en hoe de werkzaamheden eruit zullen zien.
Tegelijkertijd heeft FBTO inzage in de prestaties van de individuele deelnemers via het overzichtelijke dashboard, zodat het selecteren van geschikte personen efficiënt, snel en zonder vooroordeel kan verlopen. De game is inhoudelijk aanpasbaar en daardoor volledig inzetbaar voor verschillende soorten functies en afdelingen.
ace-platform gamification The Hub

Doelstellingen

Leuk om te spelen

Ondersteuning van werving en selectie

 

Een positieve indruk van FBTO

 

Gerelateerde cases

NLVVM Heroes

Veiligheid

KPN Globetrotters

Veiligheid

De Friesland Heroes

Klanttevredenheid