KPN Globetrotters

Samen werken aan de verbetering van cybersecurity

Case samenvatting

Doelstelling: Groei in kennis en inzicht op gebied van cybersecurity
Doelgroep: KPN-medewerkers op gebied van beveiliging
86 Deelnemers
ace-platform

Wat?

Voor KPN is cybersecurity een belangrijk onderwerp. Om veilige producten en een goede service te kunnen bieden, moet de bescherming van de privacy van klanten hoog in het vaandel staan. Ongeacht het product, platform of proces worden daarom non-stop maatregelen voor beveiliging, continu├»teit en privacy getroffen. Om de prestatie van vijf Security processen aan te scherpen en te verbeteren, was KPN op zoek naar een krachtig middel voor het trainen van de kennis en vaardigheden van medewerkers. Game Based Learning bleek uitermate geschikt om de taaie materie van cybersecurity op een toegankelijke, leerzame en leuke manier bij te brengen. Dankzij de hoge mate waarin het ACE! Platform van AtHand configureerbaar en meetbaar is, kon KPN KPI’s opstellen om de prestatie van de game in de gaten te houden. De “Let’s Make It Secure” game is geboren!

Wist je dat wij voor deze case genomineerd zijn voor een Learning Technology Award?

Hoe?

Gedurende zes weken werd een geselecteerde groep deelnemers meegenomen op een virtuele wereldreis. In het thema Globetrotters kregen de spelers in elk continent te maken met nieuwe uitdagingen, quizvragen en opdrachten. Elke week werd ingeluid met een vrolijke video van de coach, waarin ook regelmatig connecties werden gemaakt met het werelddeel waarin de spelers zich bevonden. Door individueel levels te behalen en punten te verdienen, leerden de deelnemers op een duurzame manier meer over cybersecurity. Deze kennis konden zij direct in de praktijk brengen in een teamopdracht dat ze met andere teams konden delen in de Share&Grade-module van ons Gamification platform. Ook konden ze met andere teams strijden in battles om de opgedane kennis te toetsen. Aan de hand van de eindquiz en alle overige punten werden prijzen uitgereikt aan de winnaars!

ace-platform

“Alle teamleden waren zeer betrokken en gedreven om te winnen, maar ook om een leuke teamopdracht uit te voeren die bijdraagt aan de verbetering van de beveiliging voor onze klanten!”

Het thema Globetrotters

Resultaten

Prestatieverbetering van de 5 veiligheidsprocessen
7,2
Gemiddelde waardering
Stijging in prestaties bij wekelijkse opdrachten en opfrissers
Groei in samenwerking tussen teams

Gerelateerde cases

De Friesland Heroes

Klanttevredenheid

Unive Champs

Operational

NLVVM Heroes

Veiligheid