NLVVM Heroes

Zichtbare kennisprogressie op verkeersveiligheid

Case samenvatting

Doelstelling: Maaltijdbezorgers bewuster en veiliger op de weg
Doelgroep: Maaltijdbezorgers van de bij NLVVM aangesloten ketens
20.000 Deelnemers

Wat?

AtHand heeft in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland voor de ketens die aangesloten zijn bij de Nederlandse Vereniging van Maaltijdbezorgers (NLVVM) een game ontwikkeld die de bezorgers aanspoort om veilig aan het verkeer deel te nemen.

De overwegend jonge maaltijdbezorger neemt vaker dan gemiddeld deel aan het verkeer. I.c.m. de snelheid van bezorging en het gebruikte voertuig, hebben zij een verhoogd risico blootgesteld te worden aan onveilige verkeerssituaties.

NLVVM wil dat hun maaltijdbezorgers veilig aan het verkeer deelnemen en zich bewust zijn van hun gedrag in het verkeer. Dat is niet alleen in het belang van de maaltijdbezorgers, maar ook van de andere verkeersdeelnemers, de betrokken gemeenten, de ouders van de maaltijdbezorgers, en natuurlijk de betrokken ketens.

Hoe?

De Game is zo ontwikkeld dat de maaltijdbezorgers in Battles en quizzen kennisfeitjes over de verkeersveiligheid en deelname aan het verkeer mee krijgen. Spelenderwijs leren de maaltijdbezorgers hun positie in het verkeer.
Door tegen elkaar te Battlen verdienen de maaltijdbezorgers punten die ze weer kunnen omzetten in mooie prijzen!

Case video

Een belangrijk aspect van een succesvolle lancering van de game is het op een juiste manier activeren van deelnemers. Om dit extra kracht bij te zetten heeft AtHand in opdracht van NLVVM een kick-off video gemaakt. De video heeft als doel om de probleemstelling op een leuke manier duidelijk te maken, het doel van de game te communiceren en de plek voor registratie kenbaar te maken.

Resultaten

Het vergroten van kennis tijdens het spel
8,1
Gemiddelde waardering
Hoge betrokkenheid bij opdrachten
Versterken van de team spirit

De NLVVM game bij Hart van Nederland

Gerelateerde cases

De Friesland Heroes

Klanttevredenheid

Unive Champs

Operational

KPN Globetrotters

Veiligheid

Bekijk meer cases