T-Mobile
Barbaren

“Laat jouw Barbaar weer handelen met zijn Hart, Hoofd & Ballen.”

De Barbaren-game is een interactieve game van T-Mobile Klantenservice waarin medewerkers in teams de strijd aan gaan, met als doel ze te helpen om klanten nóg beter te helpen. Op zo’n manier dat de klant vaker het juiste antwoord krijgt, minder vaak hoeft terug te bellen en echt een klik krijgt met de agent en het merk.

De Barbaren-game bestond uit twee sprints. In de eerste sprint leerden ze hun eigen Barbaar (avatar) de fijne kneepjes van de beschaving en leidden ze hem op tot call center agent. De medewerkers scoorden punten met het maken van kennisexamens, het spelen van kennisbattles en op soft skills (tonen van empathie, geven van het juiste antwoord en verminderen van herhaalverkeer).

Bij aanvang van sprint 2 waren de ruwe diamanten (Barbaren) inmiddels geslepen tot goede agents. Ze waren helemaal getraind op hun (soft) skills maar waren gaandeweg iets verloren wat vroeger vastgeroest zat in hun DNA. Ze verleende nu ontzettend goede service, maar durfde geen aanbieding meer te doen…Het was aan de medewerkers om de Barbaren weer te laten handelen met hun hart, hoofd en ballen! In deze sprint scoorden de deelnemers voornamelijk punten met sales.

Gerelateerde cases

De Friesland Heroes

Serious games

Unive Champs

Serious games

PWC The Associates

Serious games

Bekijk meer cases

Inschrijven Gamification Workshop