KPN
The Fiber Game

“Alleen jij kan ons redden van een wereld zonder fiber”

KPN vroeg ons een manier te vinden om hun deur-tot-deur teams, winkels en callcenters enthousiast te maken om op een eenvoudige manier fiber te verkopen. KPN wilde een oplossing die ervoor zou zorgen dat al het verkooppersoneel fiber zou gaan begrijpen en waarderen. Zodat er een sales boost zou ontstaan.

Wij ontwikkelden The Fiber Game.

Via een videoboodschap van Professor Smit (gespeeld door Peer Mascini), bellend vanuit een niet functionerende toekomst in Nederland, werd er contact opgenomen met de spelers.

Prof. Smit vertelde de spelers dat de toekomst vreselijk was misgegaan, dit was te wijten aan een gebrek aan fiber netwerken in het land. Het was aan de spelers dit op te lossen en het land te redden van haar toekomstige ondergang. Door aan meer mensen fiber te verkopen, zou de toekomst van het land – weergegeven als het Paleis op de Dam in Amsterdam – veranderen van kaal en verlaten in bloeiend en utopisch.

Iedere speler kreeg een persoonlijk robotje, deze konden zij gebruiken om taken in het spel uit te voeren en elkaar uit te dagen voor battles.

De resultaten waren behoorlijk spectaculair:
The Fiber Game werd onder een grote en veelzijdige doelgroep goed ontvangen. Dit heeft voor een aanzienlijke toename van de kennis en verkoop gezorgd.

Gerelateerde cases

De Friesland Heroes

Serious games

Unive Champs

Serious games

PWC The Associates

Serious games

Bekijk meer cases

Inschrijven Gamification Workshop