Nokia
Map makers society

“Het instituut van de grootste cartografen van morgen.”

Nokia/Navteq begreep dat kaarten meer informatie moeten aanbieden op een breder en dieper niveau. Om dat te bereiken had Nokia/ Navteq moderne cartografen nodig.

Het trainen en opleiden van deze moderne cartografen was een grote uitdaging, vandaar dat Nokia/Navteq de hulp van AtHand goed kon gebruiken. AtHand ontwikkelde een trainingsgame die moderne cartografen traint en opleidt.

Wij ontwikkelden de Map Makers Society.

Student cartografen kregen de taak om reeds in kaart gebrachte gebieden te verrijken met crowdsourcing informatie van bestaande gemeenschappen. Zo werden de reeds in kaart gebrachte gebieden verrijkt met relevante informatie.

De leermeester inspireerde de student cartografen iedere week met mapping tactieken die gebruikt werden door beroemde cartografen uit het verleden, zoals Vespucci en Mercator.

“Een game gebaseerd op een geheime, prestigieuze maatschappij waarvoor alleen de meest geprezen en goed geïnformeerde cartografen worden uitgenodigd.”

The Map Makers Society werd wereldwijd uitgerold en was succesvol in het motiveren van geografische analisten de nieuwe manier van werken te omarmen. En hen nieuwe vaardigheden in het werk toe te laten passen.

Een wereldwijd netwerk van gemeenschappen werd gecreëerd, waardoor Nokia /Navteq hun kaarten verrijkt met ongelofelijk veel POI’s en informatie.

Bovendien kregen we een geweldige prijs voor deze game: De Nederlandse E-learning Award 2014.

Gerelateerde cases

De Friesland Heroes

Serious games

Unive Champs

Serious games

PWC The Associates

Serious games